Taxi och Uber

Ibland behöver man åka från ställe till ställe fort och då kan det smidigaste sättet vara att beställa en taxi eller uber.

Som resenär kan man då förvänta sig att bli upphämtad av en bil på bara några minuter vare sig man behöver åka till jobbet, flygplatsen eller vill ut på stan och träffa vännerna. Att enkelt alternativ är att beställa en taxi som man enkelt kan få tag på genom att ringa till det taxibolag man vill åka med eller att använda sig av en taxiapp. Ett annat alternativ om blivit mycket populärt på den senaste tiden är att ta sig fram genom en ubertaxi. En fördel med just uber framför taxi kan vara att men vet om priset i förväg vilket inte alltid är lika självklart att man vet när man åker med en taxi. Tveksamheten med uber kan förstås vara att det är nyare och många inte riktigt vet hur det fungerar med uber.

Hur fungerar uber?


Att ta sig dit man behöver komma med hjälp av uber är hur smidigt som helst men har man aldrig använd sig av uber förut så kan det såklart vara svårt att veta exakt hur man ska gå till väga även fast det egentligen är väldigt enkelt. Först och främst, för att man ska kunna ta sig dit man behöver komma med hjälp av uber så behöver man ladda ner uber appen till sin telefon. När man sedan har appen i sin telefon så kommer det vara enkelt att beställa en uber när man än behöver göra det. När man då är i behov av en uber så är det första man behöver göra att öppna upp appen. Högt upp på skärmen kommer det stå ’var vill du åka?’ och då skriver man in sin information. Sedan behöver man godkänna att informationen stämmer och att man godkänner priset, tycker man att allt ser okej ut så trycker man sedan på ’beställ’. Det som händer sedan är att man matchas med en förare som befinner sig i närheten av där man själv är vilket kommer resultera till att ubern troligen finns på plats väldigt fort. Man kommer att få en avisering när föraren befinner sig några minuter bort, hur smidigt som helst med andra ord.

Hur fungerar uber?

Sedan blir det såklart dags för upphämtning där förfaren dubbelkollar att rätt person har gått in i ubern och att förfaren fått rätt uppgifter om vart passageraren vill åka. Sedan blir det dags att åka till den angivna destinationen. När man sedan är framme vid destinationen så kommer både passageraren och chauffören kunna ge varandra feedback i appen. Man väljer då att ge ett betyg från 1 – 5. Betalningen sker kontantfritt men om man vill så är det såklart tillåtet att ge förfaren lite dricks om man skulle vara väldigt nöjd med resan. Uber är ett smidigt budgetalternativ och dessutom kan man använda sig av uber när man reser runt i världen. Uber är till för att man ska kunna känna sig så trygg som möjligt vart man än är på väg.© 2021