Alternativ till Uber

Sedan Uber kom till Sverige tack vare pr-proffset Babba Canales, har resandet underlättats för många.

Framför allt nattetid. Trots att Uber på många sätt känns som ett bättre alternativ till traditionell taxi finns det nu många som utmanar dem på marknaden. Uber har blivit kända för att vara billigare än vanlig taxi, men frågan många ställer sig är huruvida Uber är ett mer hållbart alternativ.

Voi, Lime, Tier och alla elskotrar

Du kan väl inte ha missat de omdebatterade elskotrarna som finns tillgängliga runt om i Sveriges städer? Man skulle kunna säga att de är en utvecklad version av Bzzt, den lilla Tuk-Tuk-liknande elbilen som kör omkring i Stockholms innerstad. Dessa går också på el och är ett alternativ till Uber. De kräver däremot ingen extern förare vilket gör det lätt för dig att anpassa dem efter dina resmål. Är du på väg till klubben men kommer på att du hellre vill överraska med ett par biobiljetter? Inga problem, du kan vända om hur lätt som helst och stanna till vid närmsta biograf, eftersom du betalar för hur många minuter du har åkt och inte måste ställa in någon som helst slutdestination. Ladda bara ner appen till den skoter du vill köra och snälla, håll dig till trafikreglerna och använd hjälm.

Bolt

Bolt

Som en uppstickare på marknaden och utmanare till Uber har det nya taxikonceptet Bolt nått Sverige den senaste tiden. Förutom att det överlag är billigare att åka med Bolt än Uber har de haft som PR-trick att hälften av alla resor är gratis t o m den 22 juni. Dessutom får du som användare av appen även en rabattkod som du kan dela med dig av till dina vänner, vilket innebär att du kan ge en vän en gratis resa upp till 100 kr. När denne sedan har använt din rabattkod med Bolt får även du en gratis resa upp till 100 kr. Bolt vill att resor ska vara tillgängliga för alla och erbjuder därför sina passagerare resor som är billiga, smidiga och snabba. De anser även att de kan göra det lättare att få människor att vilja minska utsläppen och sluta påverka miljön negativt genom att välja dem som alternativ istället för att äga en egen bil. Om du vill testa Bolt genom att ladda ned appen och ta del av din personliga rabattkod, klicka här.

Taxi Stockholm x Tesla

Under den senaste tiden har de traditionella taxikoncepten kämpat för att inte bli utkonkurrerade.Trots att de har högt förtroende hos många kan det vara mer lockande att välja en Uber eller något av ovanstående alternativ framför en gammal grådammig taxibil. Ända fram till nu. Taxi Stockholm har nyligen hakat på hållbarhetstrenden och gjort en storsatsning på Teslabilar. Som de flesta känner till är Tesla det nya ”den lilla svarta” när det kommer till bilar och den går helt och hållet på el. Tack vare att Taxi Stockholm omfamnar förändring och inte kör fast i gamla hjulspår är nu även dessa ett ypperligt alternativ till Uber.

© 2021